diumenge, 14 de gener de 2018

Bases de maquillatge segons els tipus de pell

Et costa trobar una base de maquillatge adient al teu tipus de pell? Des de la nostra perruqueria Raffel Pages Rubí et portem un post on et recomanem diferents bases de maquillatge que tenen cura del teu rostre.


En aquest post anem a desxifrar els tecnicismes del sector de la cosmètica, ja que és de gran importància conèixer el significat d'aquests a l'hora de decantar-se per un o un altre producte.

Punts clau, que cal tenir en compte a l'hora de comprar maquillatge i cosmètics:


  • La nostra pell és permeable. Els porus del rostre absorbeixen els productes i per això el maquillatge per al rostre ha de ser no comedogènic i estar lliures de parabens.
  • L'efecte és acumulatiu. La qual cosa vol dir que contra més temps portem aplicant sobre el rostre un producte amb parabens, més possibilitats tindrem de tenir un brot d'acne.
  • Tots els tipus de pells, des de les més sensibles a les més fortes, poden millorar el seu aspecte amb el producte adequat. No pel fet de tenir una pell que ho aguanta tot podem despreocupar-nos de cuidar-la.


Maquillatge no comedogènic


Aquest tipus de maquillatge estan formarts per ingredients que no porten cap component que obstrueixin els porus. Això evita que apareguin a la pell brots d'acne i reaccions al·lèrgiques. Per tant, és un producte ideal per persones que són propenses a patir aquests tipus d'afeccions.Si tens la pell grassa amb tendència a imperfeccions és important que busquis productes de maquillatge no comedogènics, preferentment lliures d'olis (oil-*free). Encara que alguns amb olis poden adaptar-se a aquestes pells, com les emulsions d'oli en aigua o aigua en oli, amb presència d'olis però no comedogènics. Sabem que és una cosa confusa, per això és important aclarir tres grans "mites" sobre el tema:

  • "El maquillatge provoca acne o ho empitjora": existeix maquillatge apte per a pells propenses a aquest tipus d'afeccions.
  • "Aplicar correctors en les imperfeccions les empitjora": el realment important és desmaquillar-se cada nit i deixar descansar la pell.
  • "El maquillatge tapa els porus": si això fos cert, les cremes hidratants ens deixarien tapats tots els porus del cos.Maquillatge sense parabens 
Els parabens són uns químics que s'utilitzen com a conservants en la cosmètica per evitar que el producte es degeneri amb microorganismes, fongs o bacteris.

En altres paraules, són insecticides, i el 80% de la cosmètica d'ús freqüent els porta en la seva composició.
Els trobem en gairebé tots els productes cosmètics i d'higiene personal: gels, cremes (incloent-hi marques blanques).

Hi ha 2 tipus: Parabens orgànics i parabens sintètics :
- Els parabens orgànics alguns aliments com els nabius els contenen i com es metabolitzen de forma natural no representen cap problema.
- Els sintètics, que s'han fabricat de forma química, són un grup de 6 diferents conservants i apareixen sota noms que acaben en -paraben, -paraben, o -parabens i el seu contingut és metanol, età o propanol.

El metabolisme del cos humà és capaç d'eliminar fàcilment aquests parabens si els hem consumit per via oral. En canvi, en ser consumits en l'àmbit tòpic el cos no és capaç de sintetitzar-los tan ràpidament.

Per tant, és important evitar maquillatges que continguin parabens, ja que no són bons per a la nostra pell.


Maquillatge per a pell propensa a l'acne
Tenir acne pot arribar a ser una de les pitjors experiències, realment arriba a afectar-nos la manera com ens sentim. Per no dir el fet de sortir al carrer amb aquesta sensació d'inseguretat. Per això moltes vegades solem maquillar el rostre per cobrir imperfeccions causades per alguns tipus d'acne, però poques vegades pensem en quins productes utilitzar per no generar aquest acne. Si la teva pell és propensa a l'acne amb el maquillatge, els productes que has d'evitar són aquells que són espessos o cremosos, per la qual cosa millor recorre a fórmules líquides en el seu lloc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada