dimarts, 2 d’octubre de 2018

Tallar les puntes és un mite o una necessitat?

Benvolguts amics i amigues, engeguem un nou blog per resoldre els dubtes si realment és necessari o no tallar les puntes del teu cabell o sanejar.


Des de Raffel Pages Rubí volem que tinguis clar si tallar estimula el creixement, regenera el teu cabell i evita la tricoptilosi (les puntes obertes).

Moltes vegades la nostra visita a la perruqueria a tallar "només puntes" implica un tall una mica més gran del que esperàvem, i quan estàs intentant deixar-te una llarga cabellera sembla que no arribarà mai. Doncs bé, avui t'expliquem els motius pels quals pots estar tranquil/a quan tallem el teu cabell a la nostra perruqueria de Rubí.

Perquè el tallem?
La zona que més pateix són les puntes, i són dos els principals motius. Aquesta zona és la més vella, és a dir, la que va néixer de l'arrel molt abans que la resta del tall del cabell, i per tant és la més debilitada i la seva cutícula és porosa i es trenca amb facilitat. També és la zona que està més exposada a les agressions externes produïdes per la calor, la humitat, els pentinats,...
Tallar el cabell no estimula el creixement ni regenera el cabell, sinó que eliminem la part que no té vida del nostre cabell, part de la queratina i la cutícula per donar forma al nostre cabell i eliminar la part malmesa.

Puntes obertes
Moltes vegades patim puntes obertes no només degut als factors externs, com la calor, el fred, la humitat, ... sinó que la causa és un dèficit d'hidratació, i per això el cabell perd vitalitat i es descama.
L'ús d'assecadors, planxes, etc. també provoquen o augmenten la producció de puntes obertes, i aixó és degut a que el cos produeix olis nutritius per mantenir el nostre cabell, i amb llargues cabelleres és molt difícil que aquests olis arribin de l'arrel a les puntes.

Com evitar tallar el cabell?
Si el que vols és lluir una llarga melena, primer has de tenir en compte els factors externs, i inevitablement visitar la perruqueria serà la teva prevenció. Et recordem que les hidratacions intensives o els tractaments intensius de regeneració de cabell poden ser el teu millor aliat al saló.
A casa, i amb el dia a dia, només és necessari l'ús d'un xampú adequat al teu tipus de cabell, i tenir en compte l'aplicació d'alguna crema hidratant.
Si el teu cabell ja està malmès, pots optar per tractaments de xoc o intensius realitzats al nostre saló, i un canvi de pentinat també pot ajudar a la recuperació del teu cabell, deixant de fer ús de planxes, assecadors o recollits que empitjoren l'estat del teu cabell.

Quan és el moment de tallar?
Quan el cabell està sec, trencadís, encrespat i amb dificultat per pentinar-lo ha arribat l'hora de passar a les tisores. La recuperació és inviable i és millor optar per tallar tota la part malmesa.
Si creus que no pots portar una rutina diària de cura del teu cabell, portes el cabell tenyit o molt llarg, i els símptomes abans mencionats apareixen sovint, no queda més remei que fer un tall amb regularitat per mantenir un millor aspecte, amb una freqüència de 2 o 3 mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari